Nieuws archief


gepost op 29 augustus 2023

Tremenda zoekt projectzangers

Op maandag 4 september start het koor Tremenda weer met haar reptities.

Het volgende concert van Tremenda is op zondag 26 november. Dan wordt  werk van de Franse componist Fauré uitgevoerd, o.a. zijn Requiem en het Cantique de Jean Racine.

Zangers die deze werken graag mee willen zingen zijn van harte welkom om deel te nemen aan onze repetities.

Tremenda repeteert op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur  in de Vredevorstkerk aan de Laan der Nederlanden in Beverwijk. Geïnteresseerden ( zangers en zangeressen) kunnen rustig een kijkje komen nemen op de repetities. Voor partituren wodt gezorgd.

Meer informatie vindt  u op de website www.tremenda.nl

Ook kunt bellen naar de secretaris, th. Wildenberg,  tel. 0251 239477


gepost op 29 april 2023

Kaarten voor concert Vivaldi/Purcell

De voorverkoop van kaarten voor ons Vivaldi/Purcell concert is van start gegaan. Bezoek onze webwinkel!

Locatie: NH Kerk, Uitgeest 

Datum: Zondag 14 mei 2023

Aanvang concert: 15:00 uur


gepost op 06 november 2022

Voorjaarsconcerten

Dit voorjaar geven wij twee keer een concert: in april, in de Engelmundus in Velsen-Zuid en in mei in de Dorpskerk in Uitgeest.  Wij zullen dan het Gloria (in D Major) van Vivaldi laten horen, Music for the Funeral of Queen Mary en Jubilate van Purcell. We hopen u daar te zien!

Mocht u mee willen zingen, dan bent u van harte welkom als projectzanger. Elke stemsoort is welkom! Loop gerust een keer binnen bij de Vredevorstkerk op maandagavond, of meld u aan via secretaris@tremenda.nl.


gepost op 29 juni 2022

Mozart / Haydn concert 2022

Op zondag 30 oktober 2022 geeft Tremenda weer een concert! Ons eerste grote concert na Corona. Wij zijn zeer verheugd weer te mogen zingen en dat zal zeker te horen zijn!

Kom ook luisteren naar het prachtige Vesperae solennes de confessore van Mozart en de Missa Brevis van Haydn.

Aanvang is 15.00, details en voorverkoop volgen snel.

Daarnaast zijn wij voornemens in 2023 het prachtige Gloria van Vivaldi ten gehore te brengen. We zijn weer vol aan de slag! Meer details volgen later.


gepost op 20 April 2022

Dodenherdenking 2022

Op woensdag 4 mei zullen wij de dodenherdenking in Uitgeest muzikaal begeleiden.

Vrijheid geef je door – Dodenherdenking Uitgeest 4 mei 2022 | Gemeente Uitgeest

Aanvang is 19.00 in de Ned. Hervormde Kerk, Castricummerweg 6, 1911 GA Uitgeest. 


gepost op 17 April 2022

Rommelmarkt 2022!

Op vrijdag 8 april zullen wij onze jaarlijkse rommelmarkt houden, in de Vredevorst kerk in Beverwijk.

Verkoop is van 14.00 tot 17.00 en ’s avonds van 18.00 tot 20.30

Entree is 1 euro p.p. Kinderen zijn gratis.


gepost op 02 januari 2022

Nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden!

Het heeft even geduurd, maar in 2022 gaan we weer vol frisse moed aan de slag.

We zijn volop aan het oefenen voor een concert in oktober, met als thema Mozart en Haydn. We zingen de Vespers (Mozart) en Missa Brevis (Haydn). Wilt u meezingen? Projectzangers zijn van harte welkom!

Op 4 mei zullen we in Uitgeest de dodenherdenking muzikaal begeleiden.

Hopelijk zien we u snel bij een van onze concerten of op maandagavond als zanger!


Oct 2019

Een warme herfst met Tremenda

Voor de tweede keer dit jaar trakteert Tremenda haar trouwe toehoorders op een themaconcert. Na de succesvolle uitvoering van César Franks  ‘Les sept dernier mots’ in het voorjaar  nemen wij u mee naar warme herfst-sferen, dit om de overgang van de hete droge zomer naar een buiig, winderig jaargetijde wat makkelijker te maken.

In een medley van klassieke, semi-klassieke en licht-klassieke liederen en in een afwisseling tussen groot-koor, klein-koor en dameskoor gaan wij  samen met u de winter tegemoet.

Onze uitvoering begint met het slotkoor van het herfstgedeelte van “die Jahreszeiten” van Haydn. Wij nemen afscheid van de zomer met haar kermissen en oogstfeesten waarbij de wijn rijkelijk vloeit. Langzaam verglijdt de tijd….

De eerste bladeren vallen en de eerste trekvogels maken zich klaar voor hun grote reis maar de schoonheid van de herfst overheerst. “Bunt sind schon die Wälder” van Reichardt en “Im Herbste” van Niels Gade kondigen weliswaar de herfst aan maar blijven optimistisch: voor de liefde wordt het nooit winter.

Dan wordt de sfeer weemoediger met Felix Mendelssohn’s “Hör mein Bitten, Herr”, een prachtige hymne, afwisselend gezongen door sopraan Jolanda Vermolen en het groot-koor van Tremenda.

Na de pauze heeft de herfst zich inmiddels dieper genesteld in het seizoen: zij verspreidt zich door de wouden en de nevels doen denken aan dansende geesten; de sfeer wordt sprookjesachtiger, heksen stijgen op en zorgen voor een beetje kippenvel. U wordt door de aparte damessectie van het koor hierin meegenomen.

En  dan heeft de herfst definitief haar intrede gedaan als het groot-koor Tremenda besluit met “The  long day closes” en “The autumn leaves”.

Gerrie Meijers aan de piano en Harma van Zon, dwarsfluit en korte teksten zullen deze uitvoering sfeervol omlijsten.

Het geheel is in de vertrouwde handen van dirigent Paul Waerts.

Wij nodigen u allen van harte uit om met ons deze warme herfst te beleven.

 

Sep 2019

Concerten 2019

Onze concerten in 2019 volgen onze nieuwe koers.  De eerste heeft plaatsgevonden op 14 april 2019. Evenals de voorafgaande jaren was dit een Passieconcert, dit keer met werken van César Franck als Leitmotiv.

Lees hier de recensie van het NHD.

Op 10 november 2019 voeren we ons eerste ‘Herfstconcert’ uit waarin we door een uitgebalanceerde compilatie van klassieke werken (waaronder ook oratorium) alle herfstkleuren tot uiting zullen brengen.

Het wordt een veelzijdig programma en u bent uiteraard van harte welkom om dit najaarsconcert bij te wonen.

Meedoen

Maar niet alleen bijwonen, u kunt er ook aan deelnemen. Vanaf 11 februari zijn wij met de repetities voor dit Herfstconcert  begonnen.

Wij willen daarom zangers en zangeressen, die behalve oratoriumwerken ook andere klassieke zangstukken willen uitvoeren, van harte uitnodigen om met ons mee te doen. Aanmelden kan via  secretaris@tremenda.nl

 

Juni 2019

Beverwijk uit de kunst!

Op 16 juni vindt op het Kerkplein de 9e editie plaats van de manifestatie Beverwijk uit de Kunst. Men kan dan weer volop genieten van het cultuuraanbod dat Beverwijk rijk is.

Ook Tremenda draagt haar steentje bij op deze muzikale dag met highlights uit haar omvangrijke repertoire. Het koor bijt met veel genoegen het spits af om 14:00 uur in de Grote Kerk.

 

 

Maart 2019

Een nieuwe koers!

Het Beverwijks Oratoriumkoor Tremenda gaat verder onder de naam ‘Tremenda’.

Wij zijn een gerenommeerd koor dat al meer dan 65 jaar goed is voor prachtige uitvoeringen van klassieke oratoria. Ook  het afgelopen jaar hebben wij weer iedereen kunnen laten meegenieten van een Mozartprogramma en The Crucifixion.

Maar tijden veranderen en wij willen aansluiten bij de tijdgeest.

We willen onze koers verleggen; van een koor dat uitsluitend oratoria ten gehore bracht, willen in de komende jaren z.g. thema-gerichte concerten gaan uitvoeren.  Concerten, waarin fragmenten uit de bekende oratoria zeker een plaats zullen krijgen maar die meer dan nu de mogelijkheid bieden om een gevarieerder en wellicht moderner en aansprekender programma samen te stellen.

Onder onze nieuwe naam Tremenda gaan wij de toekomst vol enthousiasme tegemoet!

Loading