Nieuws archief

Oct 2019

Een warme herfst met Tremenda

Voor de tweede keer dit jaar trakteert Tremenda haar trouwe toehoorders op een themaconcert. Na de succesvolle uitvoering van César Franks  ‘Les sept dernier mots’ in het voorjaar  nemen wij u mee naar warme herfst-sferen, dit om de overgang van de hete droge zomer naar een buiig, winderig jaargetijde wat makkelijker te maken.

In een medley van klassieke, semi-klassieke en licht-klassieke liederen en in een afwisseling tussen groot-koor, klein-koor en dameskoor gaan wij  samen met u de winter tegemoet.

Onze uitvoering begint met het slotkoor van het herfstgedeelte van “die Jahreszeiten” van Haydn. Wij nemen afscheid van de zomer met haar kermissen en oogstfeesten waarbij de wijn rijkelijk vloeit. Langzaam verglijdt de tijd….

De eerste bladeren vallen en de eerste trekvogels maken zich klaar voor hun grote reis maar de schoonheid van de herfst overheerst. “Bunt sind schon die Wälder” van Reichardt en “Im Herbste” van Niels Gade kondigen weliswaar de herfst aan maar blijven optimistisch: voor de liefde wordt het nooit winter.

Dan wordt de sfeer weemoediger met Felix Mendelssohn’s “Hör mein Bitten, Herr”, een prachtige hymne, afwisselend gezongen door sopraan Jolanda Vermolen en het groot-koor van Tremenda.

Na de pauze heeft de herfst zich inmiddels dieper genesteld in het seizoen: zij verspreidt zich door de wouden en de nevels doen denken aan dansende geesten; de sfeer wordt sprookjesachtiger, heksen stijgen op en zorgen voor een beetje kippenvel. U wordt door de aparte damessectie van het koor hierin meegenomen.

En  dan heeft de herfst definitief haar intrede gedaan als het groot-koor Tremenda besluit met “The  long day closes” en “The autumn leaves”.

Gerrie Meijers aan de piano en Harma van Zon, dwarsfluit en korte teksten zullen deze uitvoering sfeervol omlijsten.

Het geheel is in de vertrouwde handen van dirigent Paul Waerts.

Wij nodigen u allen van harte uit om met ons deze warme herfst te beleven.

 

Sep 2019

Concerten 2019

Onze concerten in 2019 volgen onze nieuwe koers.  De eerste heeft plaatsgevonden op 14 april 2019. Evenals de voorafgaande jaren was dit een Passieconcert, dit keer met werken van César Franck als Leitmotiv.

Lees hier de recensie van het NHD.

Op 10 november 2019 voeren we ons eerste ‘Herfstconcert’ uit waarin we door een uitgebalanceerde compilatie van klassieke werken (waaronder ook oratorium) alle herfstkleuren tot uiting zullen brengen.

Het wordt een veelzijdig programma en u bent uiteraard van harte welkom om dit najaarsconcert bij te wonen.

Meedoen

Maar niet alleen bijwonen, u kunt er ook aan deelnemen. Vanaf 11 februari zijn wij met de repetities voor dit Herfstconcert  begonnen.

Wij willen daarom zangers en zangeressen, die behalve oratoriumwerken ook andere klassieke zangstukken willen uitvoeren, van harte uitnodigen om met ons mee te doen. Aanmelden kan via  secretaris@tremenda.nl

 

Juni 2019

Beverwijk uit de kunst!

Op 16 juni vindt op het Kerkplein de 9e editie plaats van de manifestatie Beverwijk uit de Kunst. Men kan dan weer volop genieten van het cultuuraanbod dat Beverwijk rijk is.

Ook Tremenda draagt haar steentje bij op deze muzikale dag met highlights uit haar omvangrijke repertoire. Het koor bijt met veel genoegen het spits af om 14:00 uur in de Grote Kerk.

 

 

Maart 2019

Een nieuwe koers!

Het Beverwijks Oratoriumkoor Tremenda gaat verder onder de naam ‘Tremenda’.

Wij zijn een gerenommeerd koor dat al meer dan 65 jaar goed is voor prachtige uitvoeringen van klassieke oratoria. Ook  het afgelopen jaar hebben wij weer iedereen kunnen laten meegenieten van een Mozartprogramma en The Crucifixion.

Maar tijden veranderen en wij willen aansluiten bij de tijdgeest.

We willen onze koers verleggen; van een koor dat uitsluitend oratoria ten gehore bracht, willen in de komende jaren z.g. thema-gerichte concerten gaan uitvoeren.  Concerten, waarin fragmenten uit de bekende oratoria zeker een plaats zullen krijgen maar die meer dan nu de mogelijkheid bieden om een gevarieerder en wellicht moderner en aansprekender programma samen te stellen.

Onder onze nieuwe naam Tremenda gaan wij de toekomst vol enthousiasme tegemoet!