Dirigent

Dirigent Paul Waerts

Paul Waerts studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium te Alkmaar bij Jos van der Kooy. Hij behaalde een aantekening op zijn diploma voor de uitvoeringspraktijk van de muziek van J.S. Bach.

Aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag vervolgde hij zijn orgelstudie bij Jos van der Kooy en sloot deze studie af met het diploma uitvoerend musicus. Tweemaal studeerde hij aan de Haarlemse Orgelacademie de orgelwerken van J.S. Bach bij Piet Kee.

Ter voorbereiding voor het diploma uitvoerend musicus koordirectie studeerde Paul Waerts bij de dirigent Jan Pasveer.

Na het overlijden van Jan Pasveer vervolgde hij zijn studie aan IDE Hogeschool voor dirigenten te Gorinchem bij Joop Schets en Jan Stulen. Hij sloot deze studie Cum Laude af.

Paul Waerts is verbonden als dirigent aan Beverwijks Oratoriumkoor Tremenda, oratoriumkoor Nieuw Leven te Heiloo en het seniorenkoor Overdie te Alkmaar. Tevens is hij Choirmaster van de Martinus Cantorij te Zwaag. Met dit koor dirigeert hij uitsluitend Anglicaanse kerkmuziek.

Als organist geeft Paul Waerts jaarlijks recitals in Nederland en Oostenrijk en is hij verbonden aan de BOAZ Parochies van Overveen en Zandvoort.

Sinds enkele jaren is hij de voorzitter van het Jan Pasveer Concours.

Loading